måndag 16 februari 2009

Prosciuttolindad kyckling med ädelostsås



En gudomlig sås baserad på Kvibellie Ädel. Vi nästan slogs om de sista dropparna.
Kort om tid gjorde att klyftpotatisen blev en variant från frysdisken. Helt ok, men inte jämförbart med "riktiga". Till såsen och potatisarna åt vi kycklingfilé och lite stekta grönsaker. Så såg vår senaste "söndagsmiddag" ut. Med riktiga potatisar till så hade den varit en riktig höjdare.

Prosciuttolindad kyckling med ädelostsås
4 port

4 kycklingfiléer
4-6 skivor prosciuttoskinka
1-2 klyftor vitlök
salt och peppar

Sås:
1 paket Kvibille Ädel
1 paket havregrädde
salt och peppar

Grönsaksröra:
1 stor grön paprika
8-10 körsbärstomater
3-4 salladslökar
1 klyfta vitlök

Salta och peppra kycklingfiléerna. Skär vitlöken i tunna skivor och fördela dess på filéerna. Linda 1-2 skinkbitar runt varje filé. Bryn i stekpanna. Lägg sedan över i ugnsform och tillaga i ugn (175 grader) ca 20 minuter.

Koka upp havregrädden. Lägg ned osten i bitar och rör till den har smält. Smaka av med salt och peppar.

Skär paprikan i bitar och bryn den i stekpanna. Strimla salladslöken och lägg ned även den, tomaterna samt skivad vitlök. Stek på ganska låg värme några minuter.

Inga kommentarer: