Kycklingsallad med smak av bland annat apelsin och ingefära. Det var med viss tveksamhet som jag, som inte är så förtjust i söt mat, tillagade denna rätt. Men det var riktigt gott. Fräscht och välsmakande. En perfekt sommarlunch. Receptet kommer från Klara & Hans Dessers bok "Klaras goda GI-dagar". Enligt ursprungsreceptet skall delar av creme fraichen ersättas med kesella, men då vi inte hade någon sådan hemma gjorde jag så här istället.
Kycklingsallad med nötter & apelsin4 port
2 apelsiner i bitar
2 avokador i bitar
blandad grönsallad
2,5 dl creme fraiche
rivet skal och saft av en apelsin (jag ersatte detta med ca en tesked apelsinjuicekoncentrat)
salt och peppar
4 stekta kycklingfiléer, hela eller i bitar
1 dl rostade cashewnötter
Blanda apelsin, avokado och sallad. Blanda creme fraiche med apelsin och ingefära. Samaka av med salt och peppar. Servera salladen med kyckling, sås och nötter.