tisdag 17 augusti 2010

Asiatisk bulgurpanna




Inspirationen till dagens middag kommer från ett recept i Fredrik Pauluns bok "Pauluns GI-månad". Rätten heter Asiatisk quinoapanna och eftersom jag använde bulgur istället för quinoa får den väl kallas Asiatisk bulgurpanna här. Förutom att byta ut quinoan mot bulgur så gjorde jag dessutom några andra småförändringar i receptet.

Jag trodde att maten skulle bli god - men den var ännu godare än den gav sken av att vara. En riktigt bra vardagsmiddag. Ganska snabb att tillaga, nyttig och god.

Asiatisk bulgurpanna
4 portioner

3-4 portioner bulgur (kokas med en hönsbuljontärning och enligt instruktionen på paketet)
600 g kycklingfiléer
4 msk olivolja
150 gsockerärter, halverade
200-300 g broccoliburketter
1 röd paprika, tärnad
50-100 g cashewnötter (utan salt)
1 msk fisksås
1/2 msk sesamolja
2 tsk sambal oelek

Tärna kycklingfiléerna. värm upp hälften av olivoljan i en stekpanna/wokpanna och stek kycklingtärningarna tills de blivit genomstekta. Häll i sockerärterna, broccolin och paprikan, sänk värmen något och fräs en stund till. Tillsätt bulguren, resten av olivoljan, nötterna, fisksåsen, sesamoljan och sambal oeleken och låt allt bli varmt.