Ett härligt recept från boken "GI-gourmet" av Ola Lauritzon och Ulrika Davidsson. Riktigt somrigt (jag vet sommaren börjar vara över men det kommer ju fler sådana) och extragott med ett glas rosévin till. Denna förrätt har vi ätit flera gånger i år.
Pastrami med avokado och röda vinbär
4 port
2 endiver
2 avokador
12 skivor pastrami, t.ex parmaskinka
1 dl pistaschnötter
4 färska vinbärsklasar
några gräslöksstrån
Citrondressing:
1 dl olivolja
2 msk pressad citronsaft
1 tsk honung
1 krm franska örter
salt och svartpeppar
Blanda ingredienserna till dressingen i en skål. Bryt endivebladen och fördela på tallrikar. Skiva avokadorna på längden och fördela skivorna över endivebladen. Lägg några skivor skinka på varje tallrik. Toppa med pistachnötter, vinbär och några gräslöksstrån. Servera med citrondressingen.