söndag 9 augusti 2009

Limemarinerade jordgubbar med vit chokladmousse


Efter fredagens grillade varmrätt var det sen dags för en sliskig dessert. Jag älskar vit choklad - och jag tyckte således att detta var en helt ljuvlig rätt. En dessert helt i min smak.

Limemarinerade jordgubbar med vit chokladmousse

1 liter jordgubbar eller andra frukter/bär
2 msk flytande honung
rivet skal och pressad saft från 1 lime
3 dl grädde
100 gram vit choklad
1 ägg

1. Vispa grädden. smält chokladen på svag värme i vattenbad.
2. Vispa upp ägget och tillsätt den smälta chokladen under kraftig vispning.
3. Rör ner grädden, lite i taget, i chokladsmeten.
Häll moussen i sex glas och låt stå i kylen minst 1 timme.
4. Skiva jordgubbarna. Blanda med honung, limeskal och limesaft.
5. Toppa moussen med bären just innan servering.

Receptet hittade jag hos Kardemummagumman och av henne lånade jag dessutom bilden, som hon i sin tur lånat från Alltommat)