torsdag 14 januari 2010

Kycklinggryta med kidneybönor

Med två ungar som är helt galna i kidneybönor så är detta en riktigt bra middagsmat för oss. Jag själv tycker väl inte direkt att grytan smakmässigt blev någon riktigt höjdare - men dock helt ok som en ganska enkel vardagsgryta.

Kycklinggryta med kidneybönor
ca 6-8 port

6 kycklingfiléer
ca 6 dl kokta kidneybönor
1 stor röd lök
1 stor gul lök
2-4 st paprikor (röda och gula)
3 vitlöksklyftor
1 burk tacosås
500 gram passerade tomater
ca 5 dl hönsbuljong
ca 1 tsk spiskummin
salt och peppar

Dela kycklingen i mindre bitar och stek dem. Salta och peppra. Skär paprikan i bitar, hacka löken och vitlöken - lägg ned i en gryta och bryn några minuter. Lägg sedan ned kycklingen i grytan. Krydda med spiskummin. Fräs en stund. Häll i tomaterna, tacosåsen och buljongen. Låt småkoka någon minut.

Srverna med en grönsallad (och ris om man vill det).

En samlingsplats för matbloggar

Jag har hyllmetervis med kokböcker en trots det så är det nog nätet - och kanske främst matbloggarna - som är min största inspirationskälla när det gäller matlagning. Kokböckerna läser jag på kvällarna i sängen men om jag vill hitta något recept att inspireras av precis när jag är i färd met att laga mat så blir det nästan alltid via nätet.

Därför gilar jag samlingsplatser som denna. (Och har för övrigt anmält min blogg dit också): :)

onsdag 13 januari 2010

Ännu ett filmjölksbröd



Var så sugen att baka ett snabbt bröd efter jobbet idag (för att ha något gott att äta framför TV´n ikväll) och efter lite googlande hittad jag detta recept hos Expressen. I originalreceptet skall det vara naturell yoghurt men någon sådan hade vi inte hemma så det fick bli fil istället. Det funkade bra det med. Gjorde dessutom några andra små ändringar.

Om en stund blir det ljummet bröd med ost och
smör för oss. :)


Lättlagad GI-limpa

3 dl dinkel fullkornsmjöl
3 dl rågmjöl
0,5 dl linfrö
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
2 dl blandade nötter, mandel, valnötter, cashew
2 st aprikoser, torkade, i bitar
1 tsk salt
6 dl fil
1,5 tsk bikarbonat

1. Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form, bröa med sesamfrö.
2. Rör ihop alla ingredienser i en skål. Lägg över i formen. Grädda i nedre
delen av ugnen i cirka 40-45 minuter.