onsdag 13 januari 2010

Ännu ett filmjölksbröd



Var så sugen att baka ett snabbt bröd efter jobbet idag (för att ha något gott att äta framför TV´n ikväll) och efter lite googlande hittad jag detta recept hos Expressen. I originalreceptet skall det vara naturell yoghurt men någon sådan hade vi inte hemma så det fick bli fil istället. Det funkade bra det med. Gjorde dessutom några andra små ändringar.

Om en stund blir det ljummet bröd med ost och
smör för oss. :)


Lättlagad GI-limpa

3 dl dinkel fullkornsmjöl
3 dl rågmjöl
0,5 dl linfrö
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
2 dl blandade nötter, mandel, valnötter, cashew
2 st aprikoser, torkade, i bitar
1 tsk salt
6 dl fil
1,5 tsk bikarbonat

1. Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form, bröa med sesamfrö.
2. Rör ihop alla ingredienser i en skål. Lägg över i formen. Grädda i nedre
delen av ugnen i cirka 40-45 minuter.

Inga kommentarer: