torsdag 14 januari 2010

Kycklinggryta med kidneybönor

Med två ungar som är helt galna i kidneybönor så är detta en riktigt bra middagsmat för oss. Jag själv tycker väl inte direkt att grytan smakmässigt blev någon riktigt höjdare - men dock helt ok som en ganska enkel vardagsgryta.

Kycklinggryta med kidneybönor
ca 6-8 port

6 kycklingfiléer
ca 6 dl kokta kidneybönor
1 stor röd lök
1 stor gul lök
2-4 st paprikor (röda och gula)
3 vitlöksklyftor
1 burk tacosås
500 gram passerade tomater
ca 5 dl hönsbuljong
ca 1 tsk spiskummin
salt och peppar

Dela kycklingen i mindre bitar och stek dem. Salta och peppra. Skär paprikan i bitar, hacka löken och vitlöken - lägg ned i en gryta och bryn några minuter. Lägg sedan ned kycklingen i grytan. Krydda med spiskummin. Fräs en stund. Häll i tomaterna, tacosåsen och buljongen. Låt småkoka någon minut.

Srverna med en grönsallad (och ris om man vill det).

2 kommentarer:

Boel sa...

Kul att barnen gillar kidneybönor! Det är väl lite ovanligt?

M sa...

Ja det är det kanske?

Vi har dock haft turen att få två riktiga allätar-barn. Det mesta går ner - inlagd sill och oliver (menat som två olika "rätter", inte som en kombination) är några av treåringens favoriter. :)