I den fenomenala boken "Klaras goda GI-dagar" hittade jag detta recept. Rätten tilagade jag i förra veckan och den var omtyckt av alla i familjen. Dessotom ganska snabb och enkel att laga.
Lax med citron & örter i ugn4 port
4 portionsbitar laxfilé
1 citron
lite olivolja
basilikablad
salt och peppar
4 portioner bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
ruccolasallad
50 gram solrosfrön
1 liten rödlök
svarta oliver (jag hade gröna istället)
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxbitarna på folie i en ugnsfast form, antingen alla i en eller var för sig (jag gjorde var för sig). Häll olivolja över, lägg på citronskivor, basilikablad och salta och peppra. Vik ihop folien och ställ in i ugnen 15 minuter.
Koka bulgurn med grönsaksbuljong, blanda med hackad ruccolasallad, solrosfrön, rödlök i tunna skivor och svarta oliver. Häll på olja och vinäger och smaka av med salt och peppar.