måndag 6 juli 2009

Lufttorkad skinka med basilikasmaksatt färskost, melon och rostade pinjenötter


Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig. Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkade skinkan med melon. Färskosten och även pinjenötterna gav rätten ett stort extralyft tycker jag.

Lufttorkad skinka med basilikasmaksatt färskost, melon och rostade pinjenötter

8 skivor lufttorkad skinka
10 blad färsk basilika
100 g färskost
1/2 honungsmelon
knappt 1 dl pinjenötter
1 knippe ruccola
lite olivolja

Skär basilikan och blanda den med färskosten. Skär melonen i tunna skivor och lägg dem på en tallrik. Spritsa en sträng med den basilikasmaksatta färskosten bredvid. Lägg två skivor lufttorkad skinka på melonen. Värm en stekpanna och lägg i pinjenötterna. Rosta dem snabbt så de får en fin färg och strö dem över skinkan. Garnera med ruccola och droppa några droppar olivolja över rätten.

Receptet har jag hittat här.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det där såg fruktansvärt gott ut!