Nu har värmen kommit även till oss i norr - och med den har lusten att grilla ökat. Igår blev det således återigen grillat till middag.
Jag skivade en fläskfilé och lät den ligga i en vitlöksmarinad under några timmar. Till den blev det rotfrukter i ugnen vilket jag tycker är riktigt gott. En grönsallad och tzatziki fick utgöra "pricken över i:et".
Rotfrukter i ugnen
4-6 potatisar
1 sötpotatis
2-3 morötter
1 stor palsternacka
3-4 rödbetor
1 rödlök i klyftor
4 msk olivolja
1 tsk timjan, torkad
flingsalt
svartpeppar
Skala rotfrukterna. Skär potatisen i klyftor och övriga rotfrukter i stavar. Klyfta löken. Gör sötpotatisstavarna lite större och rödbetsstavarna lite mindre än de övriga rotfrukter så får allt samma stektid. Lägg allt utom löken på en ugnsplåt. Häll över olivolja och rör om. Stek i mitten av ugnen på 225 graders värme i cirka 40-50 minuter. (Lägg i löken efter halva tiden och strö samtidigt över timjan).