Dagens middag är en "favorit i repris". En kycklingrätt som jag ofta passar på att göra då butikerna har hela, färska kycklingar till bra pris. Idag var en sån dag - 15 kr/kg på Coop. :)
Det som tar lite tid är ju att stycka kycklingen, men förutom det momentet så är detta en praktisk rätt. Allt i ett. Och vill man kan man ju köpa färdigstyckat.
Ugnskyckling
1 kyckling
10-15 st körsbärstomater (eller några stycken vanliga i klyftor)
3-4 små gula lökar (klyftade)
5-10 champinjoner (beroende på storlek)
½-1 zucchini (i ca 1,5 cm tjocka skivor/bitar)
1 tsk rosmarin
Marinad:
3-4 msk olja
2 msk soja
1-2 vitlöksklyftor (pressade)
3 krm salt
2 krm peppar
Dela kycklingen i ca 10 delar (två vingar (skär bort yttersta biten), 4 bröstbitar och 4 lårbitar). Blanda ingedienserna till marinaden i en skål och rör ned kycklingbitarna. Lägg grönsakerna och kycklingbitarna i en ugnsform och häll över resterna av marinaden. Strö över rosmarin. Tillaga i 225 grader varm ugn ca 30-40 minuter. Ös någon gång under tiden. Servera med exv. ris.