onsdag 13 maj 2009

Omega3-bröd


I Expressens senaste bilaga hittade jag detta recept på ett lättbakat och gott bröd. Riktigt saftigt och smakrikt blev det.

Omega3-bröd
1 limpa

6dl grahamsmjöl
1/2 dl rågkross (vi hade inte det hemma så vi använde istället 4-kornskross)
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl hackad mandel
1/2 dl hackade valnötter
4 stora färska dadlar
1 1/2 tsk birkarbonat
1 1/2 tsk salt
6 dl Filmjölk
2 msk mörk sirap

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form och strö i lite grahamsmjöl. Hacka dadlarna fint. Rör ihop alla ingredienser i en skål och lägg smeten i formen. Strö på pumpafrön. Grädda längst nere i ugnen i ca 1 timme.