tisdag 19 januari 2010

Hurtbulle

Häromkvällen bakade jag för första gången i livet bröd med lingonsylt i. Det blev gott och saftigt. Inspirationen hittade jag här, men jag gjorde om receptet lite, dels för att jag inte hade alla ingredienser hemma och dels för att jag ville ha det lite annorlunda än originalreceptet.

Så här blev min variant:

Hurtbulle
1 limpa

3 dl fiberberikade havregryn
3 dl Dinkelmjöl, fullkorn
2 dl dinkelmjöl
1,5 dl krossade linfrön
1,5 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4-4,5 dl mild yoghurt
1 dl lingonsylt

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

4 kommentarer:

Sara sa...

Hemmagjort bröd är ju så otroligt gott. Nu har jag aldrig bakat med lingonsylt, kanske man ska testa det nästa gång? :) Kika gärna in på min blogg.

Hanna sa...

Åh, det där lät som ett jättegott bröd!! Baka är inte riktigt min grej, men det här verkade ju enkelt!

M sa...

Ja hembakat är gott! Tyvärr är jag ingen "bak-människa", men just den här typen av enkla bikarbonatbröd gör jag ofta och gärna.

Åsa sa...

Min Hurtbulle blev inte så bra. Vet inte om jag rörde om för dåligt, lyckades ha i för mycket honung eller vad det var. Men den blev väldigt väldigt söt. Nästan sockerkakssöt, och det vill man ju inte att en bröd ska vara.