onsdag 18 februari 2009

Fisk med ädelost och stekta grönsaker


Det har varit en hel del Kvibille Ädel här hos oss de senaste dagarna. Det beror på att just den osten var så kraftigt nedsatt i pris när vi handlade sist. Så vi köpte några stycken - och idag förbrukades det sista. Det här var en verkligt god fiskrätt som alla gillade. Dottern och maken åt även potatismos till - jag kände mer för grönsakerna och tog bara av dem.

Fisk med ädelost
6 port

6 portionsbitar Alaskan Pollock (eller annan liknande fisk)
250 gram Keso
½ paket Kvibille Ädel
ca 0,5 dl hackad purjolök
salt och peppar

Tina fisken om den är fryst. Lägg bitarna på ett smörat ugnsfat och tillaga i ugn (225 grader). Mosa ädelosten och rör ned i Keson. Ta ut fisken. Salta och peppra. Lägg oströran på dem och strö över purjolöken. Ställ i ugnen (250 grader) och låt allt bli varmt.

Grönsaksröra:

1 liten zucchini
½ aubergine
en gul lök
en stor röd paprika
ca 12 st körsbärstomater
en klyfta vitlök
salt och peppar

Skär allt i bitar. Bryn auberginen i olja några minuter. Stek under tiden löken i en annan stekpanna. Lägg över löken till auberginen. Lägg även ned zucchinin och paprikan. Stek några minuter och lägg sedan i tomaterna. Låt allt bli varmt. Rör i en pressad vitlöksklyfta. Salta och peppra.

Inga kommentarer: