onsdag 22 oktober 2008

Pastassås med lax och spenat



Dagens middag blev en pastasås a la "hopplock av vad som fanns i kylen".

Rätten var ingen höjdare. Både jag och maken tyckte att den iofs var rätt god, men att den helt saknade "det". Funkar väl till vardags och känns ju i alla fall nyttig. Dottern var dock mycket förtjust i maten och ville ha påfyllning flera gånger. ;)

Betyg: 3-


Pastasås med lax och spenat

2 frysta laxfilébitar (såna som säljs i fyrpack)
1 liten rödlök
ca 200 gram hackad fryst spenat
ca 4 dl havregrädde (eller annan grädde)
ca 1 tsk citron
ca 0,5 dl vitt vin (för att jag hade en skvätt i en flaska, annars går det säkert lika bra utan)
salt och peppar

Tärna laxen och stek bitarna i smör. Ta upp dem ur stekpannan. Hacka löken och stek den. Häll i grädden och spenaten (tinad och med vätskan urpressad). Koka upp. Vänd i laxbitarna. Smaksätt med lite citron och vin. Salta och peppra. Servera med tagliatelle eller annan pasta.

Inga kommentarer: