tisdag 21 oktober 2008

Kyckling med quinoa

När jag bläddrade i veckans reklamblad från Coop såg jag att de har Quinoa som "veckans ekologiska". Har aldrig ätit det förr (och visste knappt att det finns något som heter så om jag ska vara ärlig) men nu var det ju läge att testa.Efter lite googlande hittade jag detta recept hos "Allt om mat":

Kyckling med quinoa

4 st kycklingfiléer
1 msk basilika
1 msk oregano

Quinoa:
5 dl kokt quinoa
1 st gul lök
1 st zucchini
8 st soltorkade tomater
15 st svarta oliver
100 g parmesan
3 msk olivolja
bladpersilja, några kvistar
salt och peppar

Gör så här
1. Värm ugnen till 150°. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Häll på olivolja och krydda med oregano, timjan, salt och peppar.

2. Sätt in i mitten av ugnen och stek i 30-35 minuter eller till en innertemperatur på 70°. Skär ett snitt i kycklingen och kontrollera att köttsaften är klar och genomskinlig.

3. Skala och hacka löken fint. Skiva zucchinin och skär den i bitar. Skär de soltorkade tomaterna i småbitar. Hacka bladpersiljan och riv parmesanen.

4. Häll lite olivolja i en stekpanna och stek löken någon minut. Tillsätt zucchininoch stek ytterligare någon minut. Tillsätt den kokta quinoan, soltorkade tomater, lite av oljan från tomaterna och blanda om.

5. Tillsätt bladpersilja och parmesan. Tillsätt oliver och krydda med salt ochpeppar.

"Quinoaröran" såg inte så god ut, men det var den. Denna rätt kommer jag nog att laga fler gånger. Ett plus är att man kände sig så "hälsosam" efteråt. :)

Betyg: 4-

Inga kommentarer: