tisdag 17 mars 2009

Kycklingfilé med avokado- och bönsallad


Dagens middag var riktigt lyckad. En mycket god sallad med avokado och svarta bönor som bas och till det stekt kycklingfilé. Det var faktiskt första gången jag lagade något med svarta bönor och maken utbrast spontant "Det är var riktigt gott. Vilka grymt goda bönor". Nu vet jag inte om just bönorna i sig har så väldigt mycket smak men smakkombinationerna i salladen var iallafall riktigt bra.

Kycklingfilé med avokado- och bönsallad
4 port

4 kycklingfiléer
1-2 burkar svarta bönor
3 avokador
2 tomater
1-2 salladslökar
1 vitlöksklyfta
1-2 msk olivolja
1-2 tsk vinäger
salt och peppar

Tärna tomaten och avokadon. Skiva salladslöken. Blanda grönsakerna i en skål tillsammans med de svarta bönorna. Pressa vitlöksklyftan i skålen. Häll ner olja och vinäger. Rör om. Smaka av med salt och peppar. Stek kycklingfiléerna (jag delade varje filé i tre bitar (på längden)) och servera dem till salladen.

1 kommentar:

Anonym sa...

ser riktigt gott ut!