tisdag 17 mars 2009

Chili con carne


Igår gjorde jag en egen chili con carne-variant till middag. Det smakade helt ok och är ju en enkel rätt att laga stor sats av. Alltid bra när det blir över till några luncher. :)

Chili con carne
ca 6 port

ca 600 gram köttfärs
1 stor gul lök
1-2 paprikor
2 burkar krossade tomater
1 dl chilisås
1 buljongtärning
ca 2 tsk chilipulver
ca 1 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta
1 liten burk majs
1 frp vita bönor (jag hade en "stor bönvariant"
1 frp kidneybönor
salt och peppar

Hacka löken och tärna paprikan. Bryn läk i en stekpanna och lägg sedan över i en gryta. Gör detsamma med paprikan och köttfärsen. Häll de krossade tomaterna och chilisåsen i grytan. Lägg ned buljontärning, pressad vitlök och krydda med spiskummin samt chilipulver. Låt småkoka någon minut. Rör ned majsen och bönorna precis innan servering. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

Servera med en grönsallad eller ris (eller både och). Jag valde att äta rätten med en grönsallad och en klick gräddfil.

Inga kommentarer: