måndag 3 november 2008

Pastasallad med kyckling

Idag har vi ätit en pastasallad med kyckling. Helt ok, men inget som skiljde sig så nämnvärt mycket rån alla andra pastasallader med kyckling. Förutom en sak. Såsen. Jag gjorde en sås på avocado och creme fraiche som lyfte rätten. Så om någon tänkt laga denna sallad - hoppa inte över såsen.

Betyg: 4-

Pastasallad med kyckling
ca 5-6 pers

2-3 kycklingfileer
5 portioner kokt pasta (ljummen)
ca 75 gram ruccolasallad
ca ½ purjolök
ca 8-10 soltorkade tomater
svarta oliver
salt och peppar
olivolja

Sås:
1 avokado
1-1,5 dl lätt creme fraiche
1-2 vitlöksklyftor
1-2 tsk citron
salt och peppar

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Salta och peppra. Stek bitarna. Skär tomaterna i bitar. Skiva purjolöken. Häll olja på pastan. Rör ned kyckling, tomater, lök, oliver och ruccola.

Dela avokadon i små bitar. Dela vitlöksklyftan. Lägg avokado, vitlök och citron i en skål och kör till en slät röra med stavmixer. Blanda med creme fraiche. Salta och peppra.

Inga kommentarer: