lördag 21 november 2009

Pastagratäng med gorgonzolaost


Fredagsmiddag i går. Enkel pastagratäng. Otroligt gott - om än kanske aningen flottigt...

Gratänger har ju annars den stora fördelen att man har gott om tid på sig att städa undan i köket medan maten tillagar sig själv i ugnen.

Jag använde ett paket gorgonzolaost (150 gram) - tycker dock att smaken kunde ha fått vara något mer framträdande så nästa gång blir det nog åtminstone 1,5 paket.

Pastagratäng med gorgonzolaost
ca 4 port

ca 400 g pasta (exv penne eller gnocci)
ca 3-400 g lövbiff
1 gul lök
5 dl grädde
½ tärning köttbuljong
150 g gorgonzolaost
1 dl riven ost (lagrad, smakrik)
salt och peppar
smör

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skär löken i tunna skivor. Strimla lövbiffen. Stek löken och ta sedan upp den ur stekpannan. Stek lövbiffen ganska hastigt. Salta och peppra. Häll upp grädden i en kastrull och koka upp den tillsammans med gorgonzolaosten och buljongtärningen. Blanda pastan, löken, köttet och gräddblandningen i en smord ugnssäker form. Strö över den rivna osten (och rör ev ned den lite lätt). Gratinera i mitten av ugnen i ca 200 grader i 15 minuter.

Servera med ruccolasallad.

Inga kommentarer: