Dagens middag bestod av grillade kycklingklubbor med rís. Just till kyckling är ju currysås så gott och förr brukade jag alltid blanda ihop en "pulvervariant" av såsen. De senaste åren har jag dock mer och mer tappat lusten att äta sån "mat" och försöker istället att göra såserna själv. Det tar ju faktiskt inte så mycket längre tid - men är oändligt mycket godare 8och antagligen nyttigare med).
Idag gjorde jag en currysås (mjölkfri som "vanligt", då vår ena dotter inte tål mjölk) med schalottenlök och äpple - resultatet var riktigt lyckat.
Currysås2 st schalottenlökar
1-2 msk curry
2-2,5 msk smör (mjölkfritt för min del)
½ äpple
2 msk mjöl
2,5 dl grädde (havregrädde)
0,5 dl vatten
½ tärning hönsbuljong
salt och peppar
Skala löken och hacka den. Tärna äpplet. Fräs löken i smöret tillsammans med curryn. Lägg i äppletärningarna och mjölet (rör om). Låt "småfräsa" lite. Rör ned vätskan under omrörning. Lägg i buljongen. Låt småkoka någon minut. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar