lördag 30 april 2011

Hamburgare...coleslaw...aioli



Till gårdagens nybakade hamburgerbröd åt vi självklart hamburgare.

Hamburgare med bröd. Och klyftpotatis. Och coleslaw.

En coleslaw med hemgjord aioli som bas. Supergod. Recept hittat på smaskens.nu, om än lite ändrat.

Aioli

2 äggulor
2 tsk dijonsenap
1-2 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk sambal oelek
1 tsk Délidas chilisås
saft från 0,5 citron (eller efter smak)
1,5 dl varmpressad rapsolja
0,5 dl olivolja

Blanda äggulorna med senap, cironsaft, sambal och chilisås. Vispa sedan i oljan, droppvis, eller i en mycket tunn stril. Vispa ordentligt tills det tjocknar.


Coleslaw

cirka 750 gram strimlad vitkål
6 msk äppelcidervinäger
3 tsk salt
3 tsk socker
1,5 tsk Dijonsenap
svartpeppar

1 dl aioli
1,5 dl gräddfil

Blanda ihop vinäger, salt, socker, senap och svartpeppar. Blötlägg kålen i detta; gärna i uppemot en timma. Häll sedan av drssingen, och blanda ned aioli och gräddfil.