Imorgon är det midsommarafton och idag har jag förberett en cheesecake till sillunchen.
Vi kunde faktiskt inte låta bli att provsmaka den redan ikväll... Och den var god. :)
Cheesecake med lax och pepparrot8 bitar
Botten:
200 g kavring (eller pumpernickel)
75 g smör, smält
Fyllning:
200 g lax, kallrökt
1 st rödlök, liten
0,5 dl dill, hackad
2 msk pepparrot (jag använde ungefär hälften så mycket)
250 g kesella
3 dl gräddfil
4 st gelatinblad
salt
Garnering:
lax, kallrökt, skivad
citron
dill
1 Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop. Häll över i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna över botten och en bit upp på formens kant. Ställ formen minst 1 timme i kylen.
2 Finhacka laxen och löken. Blanda med dill, pepparrot, kesella och det mesta av gräddfilen.
3 Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Lyft upp och låt smälta på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen och blanda i resten av gräddfilen.
4 Rör noga ner gelatinsmeten i laxröran. Smaka av med salt.
5 Bred ut fyllningen över bottnen. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 4 timmar.
6 Vid servering: Ta ut cheesecaken en stund före servering. Garnera med laxrosor, citron och dill.
Receptet kommer från "
Allt om Mat".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar