tisdag 26 januari 2010

Räkcocktail


Förra veckan hade vi mina svärföräldrar på besök och bjöd på trerättersmiddag. Till förrätt åt vi räkcocktail, varmrätten blev en likadan oxfilé "plankstek-style" som vi åt för någon vecka sedan och desserten en ljuvlig blåbärspannacotta.

Till räkcocktailen gjorde jag för första gången en hemgjord rhode island-sås vilket blev riktigt gott.

Räkcocktail
4-5 port

En "stor" påse räkor med skal
Ett halvt isbergssalladshuvud
Två avokadofrukter
8-10 st färska gröna sparrisar
En knippe dill
En citron

Rhode Islanddressing

ca 4 msk gräddfil
ca 4 msk chilisås
ca 2 msk majonäs
en gnutta konjak
salt och vitpeppar

Finstrimla salladen. Skölj den och lägg den i botten på cocktailglas. Tärna avokadofrukterna och lägg dem över salladen. Skala räkorna och lägg överst. Garnera med sparris (koka den innan), dill och en citronklyfta. Droppa lite citronsaft över räkorna. Blanda ihop dressingen (anpassa de olika mängderna efter tycke och smak). Ringla lite dressing över cocktailen.

2 kommentarer:

Karin sa...

Åh vad gott det är med räkcoctail, måste göra det nån helg, längesen jag åt det. Ser jättefin ut!

M sa...

Ja det var länge sedan sist för oss oxå. En bortglömd men god förrätt :)