I en receptbrochyr från Västerbottensost hittade jag ett recept på en toast med räkor. Ett lite annorlunda alternativ till "ost och skinkmackan" i smörgåsgrillen. Maken tyckte att toasten var riktigt bra. Jag tyckte det också - men på något vis blev den efter några tuggor lite för "mäktig" för min smak. Jag tycker nog ändå att den är så pass god att den säkert kommer att tilagas fler gånger hos oss. Men då blir det nog så att vi äter den tillsammans med en god sallad.
Smögentoast8 st
1 kg räkor med skal
½ dl majonnäs
½ dl crème fraiche
finhackad dill
1 stor tomat finhackad
½ dl riven färsk pepparrot
150 g riven Västerbottensost®
salt
svartpeppar
smör
8 skivor vitt landgångsbröd
Skala räkorna. Blanda samman alla ingredienser.
Smaka av med salt och peppar.
Smöra brödskivorna på ena sidan.
Fördela ost och räkfyllning på hälften
av bröden på den osmörade sidan. Täck
med resten av brödskivorna, smörade
sidan uppåt. Grilla bröden i het panna
eller i smörgåsgrill. Servera lite naturell
sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar