söndag 7 december 2008

Kycklinggratäng med ädelost

En ädelost från Kvibille med kort datum, ett halvt paket ruccolasallad som snart skulle ha börjat bli ofräch. Vad kunde man tänkas göra för middag så båda dessa kom till användning? En middag som dessutom gärna fick innehålla kyckling - för det var vi sugna på.

Resultatet blev en gratäng med kycklingfiléer och tagliatelle. En höjdare faktiskt (om än inte så nyttig kanske).

Kycklinggratäng med ädelost
ca 8 port

4 kycklingfileer
2 tomater
½ paket ruccolasallad
1 Kvibille Ädel
ca 2 dl riven parmesanost
3 pkt grädde (jag använde havregrädde)
salt och peppar

500 gram tagliatelle

Koka tagliatellen. Skiva kycklingen. Salta och peppra. Stek bitarna till de är i det närmaste helt genomstekta. Hacka tomaterna. Lägg hälften av tagiatellen i en ugnssäker form. Lägg tomathack, ruccola och kyckling över. Smula även över ädelosten. Lägg resten av tagliatellen i formen. Strö över parmesanosten och häll i grädden. Ställ i ugn, 225 grader, ca 15-20 minuter.

Inga kommentarer: