måndag 10 november 2008

Fläskfilé med kantareller och färsk timjan

En god och snabblagad gryta på fläskfilé stod på bordet idag. Maken var förtjust och sa att han gärna kunde äta detta ofta. Nu åt vi den som vardagsrätt, men den skulle även kunna fungera vid något lite festligare tillfälle.

Betyg: 4

Fläskfilé med kantareller och färsk timjan
ca 5 port

1 medelstor fläskfilé
kantareller (vi hade tyvärr inga färska, använde en burk istället)
1 gul lök
2 pkt havregrädde (fungerar ju lika bra med annan grädde om man hellre vill ha det)
ca 1 tsk soja
ca 1 msk Oxkött- och rödvinsfond
½ kruka timjan
salt och peppar

Skiva fläskfilén. Salta och peppra. Stek bitarna och ta sedan upp dem ur stekpannan. Skiva löken. Lägg svamp och lök i stekpannan och stek tills löken blivit "lagom mjuk". Lägg tillbaka köttet. Häll grädde, soja och fond i stekpannan. Låt allt bli varmt. Klipp timjan i småbitar och rör ned i pannan. Smaka av med salr och peppar (+ ev lite mer soja).

Inga kommentarer: