söndag 26 oktober 2008

Lax med vitvinssås

Laxfilé i portionsbitar tillagade i ugnen är ju både enkelt och gott. Lite dill, salt och peppar på filéerna. På med en klick smör och sen ugnen i 10-15 minuter. Frågan idag var bara vad man skulle laga till laxen...

Valet föll på en vitvinssås, broccoli och kokta potatisar. En helt ok middag utan att för den skull vara någon sorts smaksensation.

Betyg: 3+


Det finns många olika sätt att göra vitvinssås på. I dag testade jag att göra enligt ett recept från guldkorn.se.

Vitvinssås:
2 schalottenlökar
2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
3 dl fiskbuljong
2 1/2 dl Matlagningsgrädde
1 tsk Svenskt Smör
1 tsk vetemjöl

Hacka löken fint. Stek i smör tills den blir mjuk utan att ta färg. Häll på vin och buljong. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt grädden och låt sjuda i 10 min. Blanda smör och mjöl och rör ner i såsen. Koka upp och smaka av med salt och vitpeppar.

Inga kommentarer: