måndag 2 augusti 2010

Renskav och pressad potatis



Idag när vi handlade på Coop hade dom färska kantareller som plockats här på orten. De såg så fina ut att jag inte kunde motstå. Lunchen hemma hos oss blev därför renskav med kantareller. Väldigt gott. Särskilt barnen var överförtjusta (fyraåringen har flera gånger velat köpa just kantareller när vi handlat den senaste tiden). Både fyraåringen och tvååringen fyllde på tallriken ett par gånger.

Renskav med kantareller
3-4 port

1 pkt fryst renskav
färska kantareller
1 gul lök
ca 4 dl grädde (alt havregrädde)
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk soja
1 tsk senap
salt och vitpeppar
Smör eller olja att steka i

Stek kantarellerna i en stekpanna. Lyft upp dem. Skiva löken och stek den ett par minuter, tillsätt sedan renskaven. När den är brynt så tillsätt grädde, buljong, senap och soja. Låt småkoka någon minut. Tillsätt de stekta kantarellerna. Smaka av med salt och peppar. Jag valde att servera pressad potatis till renskaven.

2 kommentarer:

Åsa sa...

Vi har ganska gott om gula kantareller i skogen bredvid oss. Det har blivit en hel del svamp till maten än så länge i år. Gott!

M sa...

Här finns inte särskilt mycket kantareller tror jag. Jag har aldrig sett några i skogen. Tyvärr. :)