För några dagar sedan köpte jag Klara Dessers "Klaras GI-mat" på bokrean. Jag brukar gilla alla Klaras kokböcker och denna är inget undantag. Första receptet att testas från boken blev "Pastasallad med bresaolachips" som kom att bli inspirationskälla till dagens middag hos oss.
Utgångspunkten till receptet nedan är Klaras recept - jag har dock gjort några små ändringar (lagt till pinjenötter och parmesanost, bytt ut Bresaolan mot annan skinka som vi hade hemma, ändrat vinägrett). Det blev en riktig höjdarmiddag som alla i familjen tog flera portioner av.
Pastasallad med lufttorkad skinka400 gram fullkornspasta
400 gram lufttorkad skinka
2 avokador
1 bunt färsk sparris
1 rödlök
Blandad sallad (t.ex. babyspenat, mangold eller liknande)
Rostade pinjenötter
Grovt riven eller hyvlad parmesanost
Koka pastan och låt den svalna. Skär sparrisen i bitar och koka den i lättsaltat vatten med lite citron och olja i tills den är mjuk. Skölj sparrisen i kallt vatten. Skär rödlöken i tunna klyftor och avokadon i bitar. Blanda sallad, pasta, sparris, rödlök och avokado i en skål. Häll över en vinägrett (olivolja med smak av citron, vitvinsvinäger, salt och peppar).
Sätt ugnen på 250 grader, grilleffekt. Lägg skinkskivorna på en oljad plåt och rosta i ca 4 minuter.
Lägg upp salladen på tallrikar tillsammans med skinka. Strö över ost och pinjenötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar