tisdag 15 december 2009

Vit karamellmousse


Förra veckan damp ICAS tidning "Buffé" ned i postlådan och i den fanns ett recept som jag som älskar vit choklad genast blev sugen på att prova. Så i fredags blev det "Vit karamellmousse" och Idol-final för oss. Och moussen motsvarade mina högt ställa förväntningar. Riktigt sliskig - men suveränt god. Och dessutom ganska snabb- och lättgjord. Den här desserten kommer vi att äta fler gånger.

Vit karamellmousse
4 port

100 gram vit choklad
2 dl vispgrädde
2 äggulor
50 gram mörk choklad
1 dl Non-stop-karameller

1. Smält den vita chokladen i ett vattenbad. Ta från värmen.
2. Vispa grädden. Rör ner äggulorna, en i taget, i den smälta chokladen. Vänd sedan ner alltsammans i grädden och blanda väl.
3. Grovhacka den mörka chokladen och nonstop-karamellerna – spara ca 1/2 dl karameller till garnering.
4. Vänd ner hacket i moussen och häll upp i glas eller små koppar. Ställ kallt i 2–3 timmar.
5. Garnera med hackade nonstopkarameller och servera.

1 kommentar:

Helena Ljunggren sa...

Så gott!

god fortsättning på det nya året!