onsdag 28 januari 2009

Müsli


Hemgjord müsli både smakar gott och känns sunt. Och det tar högst 15-20 minuter att göra den. Dessutom kan man ju välja helt själv vad det ska vara i den.

Den jag gör brukar bli lite olika beroende på vad som finns i skafferiet - men ungefär så här:

Müsli

4 dl havregryn
4 dl rågflingor
1 dl vetekli
1-1,5 dl solrosfrö
1 dl vetegroddar
(ibland 0,5-1 dl linfrön)
1 dl hackade nötter (exv hasselnöt, cashewnöt eller mandel)
1 dl hackade torkade frukter (exv aprikos, russin, äpple eller plommon)
Några matskedar honung (ringlas över innan det sätts in i ugnen)

Rosta allt utom frukt i långpanna (200 grader) i 10 minuter. Efter ca fem minuter rör man om. Rör ned frukten när müslin svalnat.

Inga kommentarer: