lördag 28 februari 2009

Gorgonzolapotatis


Fredagsmiddagen var nästan bestämd. Men i affären sprang jag på två fina entrecoter. Närproducerade - och till bra pris (inte så vanligt numera). De hamnade i korgen och sen var det bara att försöka bestämma mig för vad som skulle göra dessa köttbitar sällskap på tallriken. Det blev en gammal favorit i repris - "Gorgonzolapotatis" (ett recept som ursprungligen kommer från guldkorn.se)

Dessutom gjorde jag en portvinssås och kokade lite brysselkål.

Gorgonzolapotatis

2 port

2 bakpotatisar
50-75 g gorgonzola
0,5-1 dl Crème Fraiche
100 g riven ost (gärna exv västerbottensost)

Baka potatisen ca 1 timme i 200°. Mosa ihop gorgonzola och crème fraiche. Dela potatisen i halvor. Gröp ur en del av innehållet och blanda det med oströran. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka det i skalen och toppa med riven ost. (Hit kan potatisen förberedas.) Gratinera sedan potatisarna i ugn (200 grader), ca 10 minuter.

Inga kommentarer: