tisdag 24 februari 2009

Tortellini med färsk spenat


Här i huset är varken orken eller lusten att laga mat på topp just nu. En snuvig 7-månadersbebis gör att nattsömnen inte blir den bästa. Att bebisen sen dessutom är trött och har svårt att sova även på dagen höjer inte orken. Och något som definitivt sänker all motivation är att det i huset dessutom finns en tvååring som inte är särskilt sjuk - utan istället ganska överspeedad just nu när jag sitter ganska fast med sjuka lillasystern. Såna här gånger är färdiglagad mat, eller i vart fall snabblagad mat väldigt ändamålsenligt och bra. :)

Förutom att vi försökt få i oss nyttiga frukter så har kosten alltså varit rätt trist/onyttig sista två dygnen. Korv och makaroner till lunch och pizza till middag. Igår lagade jag dock till en, i och för sig snabb, men ändå rätt ok pastarätt.

Tortellini med färsk spenat
4 port

ca 125 g färsk bladspenat
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
400 g tortellini
1 msk olja
1-2 msk pinjenötter
2,5 dl grädde
salt och peppar
2 msk riven parmesanost

Ansa och skölj den färska spenaten. Skala och skiva schalottenlöken. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp oljan i en stor gryta. Låt löken fräsa tillsammans med pressad vitlök under omrörning. Tillsätt pinjenötterna och spenaten. Låt fräsa. Häll på grädden och koka samman till krämig konsistens under omrörning. Salta och peppra. Låt pastan rinna av och lägg den i såsen. Lägg pastan i såsen och blanda samman. Strö över lite parmesanost vid serveringen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ser verkligen gott ut! En perfekr pastarätt mitt i all stress! Duktig du är! Ha de gott!