Idag blev middagen hos oss återigen ett hop-plock av vad jag kunde hitta i skåpen. Man tagar vad man haver så att säga.
Hop-plocket fick thai-inspirerade smaker. Kyckling och grönsaker i kokosmjölksås. Mums! Cashewnötterna var pricken över i:et. Speciellt dottern är väldigt förtjust i dem. Nötterna och sockerärtorna var det som hon först plockade ut på tallriken.
Receptet nedan räckte till middag för oss (två vuxna och en tvååring) och det blev över lagom mycket för att räcka till lunch åt alla i morgon också.
Betyg 4
Kyckling och grönsaker med kokosmjölk och röd curry
2 st kycklingfileer
Thai Red Curry (krydda på burk)
2 st vitlöksklyftor
1 stor burk skivade champinjoner
1 gul lök
ca 125 gram färska sockerärtor
ca 1-2 dl cashewnötter
1 st färsk chilifrukt
ca 2 tsk Red Curry Paste
ca 2 msk Thai Sweet Chili Sauce
ca 1 msk
Chili & Garlic Sauce Srirasha1 hönsbuljongtärning
2 st burkar kokosmjölk
salt och peppar
Skär kycklingen i bitar. Salta och peppra litegrann. Stek i olja tillsammans med vitlöken (pressad) och ganska mycket Thai Red Curry. Ta upp från pannan när den är färdigstekt. Bryn champinjonerna och löken (tunnskivad). Häll sedan i kokosmjölken, currypastan, såserna och buljontärningen. Småkoka. Skär sockerärtorna i mindre bitar. Kärna ur och hacka chilifrukten. Lägg kycklingen, ärtskidorna och chilifrukten i pannan och låt dem koka med i ca 2 minuter. Lägg i nötterna och servera sedan tillsamman med ris.
Till rätten passar det utmärkt med
Chili & Garlic Sauce Srirasha
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar