Betyg: 4+
Lax och bulgursallad med fetaost
4port
4 st portionsbitar laxfilé (dvs. ett paket)
citronpeppar
salt
Sås:
2-3 dl turkisk yoghurt
lime
citronpeppar
ev en nypa salt
Bulgursallad:
4 portioner bulgur (jag använde fullkorn)
en grönsaksbuljongtärning
200-250 gram körsbärstomater
100-150 gram fetaost
2-3 st salladslökar
ca 1-2 msk hackad persilja
olivolja
Koka bulguren i buljongen. Låt den svalna så den blir ljummen. Dela tomaterna i halvor. Skär fetaosten i tärningar. Skiva löken. Blanda samman allt i en skål. Häll över olivolja samt persilja. Rör om.
Krydda yoghurten och droppa i lime efter tycke och smak. Rör om.
Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Salta och peppra (citronpeppar). Tillaga i ugn 8-10 min (200 grader).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar