torsdag 23 oktober 2008

Lax och bulgursallad med fetaost

Jag älskar kombinationen lax och bulgur. Denna rätt gjorde jag ett par dagar sedan, snabblagat med portionslaxbitar. Och gott. Såsen var fräsch och limesmaken passade bra till resten av maten. Kommer att ätas fler gånger hemma hos oss.

Betyg: 4+

Lax och bulgursallad med fetaost
4port

4 st portionsbitar laxfilé (dvs. ett paket)
citronpeppar
salt

Sås:
2-3 dl turkisk yoghurt
lime
citronpeppar
ev en nypa salt

Bulgursallad:
4 portioner bulgur (jag använde fullkorn)
en grönsaksbuljongtärning
200-250 gram körsbärstomater
100-150 gram fetaost
2-3 st salladslökar
ca 1-2 msk hackad persilja
olivolja

Koka bulguren i buljongen. Låt den svalna så den blir ljummen. Dela tomaterna i halvor. Skär fetaosten i tärningar. Skiva löken. Blanda samman allt i en skål. Häll över olivolja samt persilja. Rör om.

Krydda yoghurten och droppa i lime efter tycke och smak. Rör om.

Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Salta och peppra (citronpeppar). Tillaga i ugn 8-10 min (200 grader).

Inga kommentarer: