onsdag 22 oktober 2008

Kalops


I går åt vi traditionell husmanskost - kalops - till middag. Dock med renkött istället för nöt. Det doftade gott om grytan. Just kryddpeppar luktar på något sätt barndom, jag vet inte varför. Jag föredrar egentligen grytor med lite "fler" smaker än kalopsen har, men det var ganska gott ändå. Både maken och dottern åt med mycket god aptit i allafall.

Betyg: 3+

Kalops
ca 1 kg bogstek av ren (kan bytas ut mot en passande bit nötkött)
3 msk vetemjöl
5 dl buljong
2-3 morötter
2 gula lökar
salt och vitpeppar

Skär köttet i ganska stora grytbitar. Salta och peppra. Bryn i en gryta. Strö över mjölet och häll ned buljongen (uppvärmd) i omgångar . Låt koka lätt under lock i ca 1,5 timme. Skär morätterna i slantar och löken i klyftor. Lägg ned dessa i grytan när ca 40 min återstår av koktiden. Servera med kokt potatis och exv. rödbetor.

Inga kommentarer: