tisdag 21 oktober 2008

Kyckling med tabouleh

Dagens middag hos oss var kycklingfilé på spett med tabouleh. En jättegod rätt som dessutom kändes iallafall ganska fräsch och nyttig. Tvååringen åt stora mängder men var särskilt förtjust i såsen. Receptet räcker till två måltider för oss, två vuxna och ett barn. Alltid smidigt med en färdig "rest-middag" till nästa dag. :)
Betyg: 4
Kycklingfilé

4 st kycklingfileer
2 msk spiskummin
2 tsk kardemumma
2 msk svartpeppar
Salt
ca 10 st grillspett (ca 20 cm långa)

Stick 2-3 spett på längden i varje kycklingfile och skär mellan så det blir avlånga filébitar på spett. Blanda ihop svartpeppa, kardemumma och spiskummin. Rulla spetten i blandningen. Salta. Stek runt om i olivolja och servera direkt med tabouleh och gurkyoghurt.

Tabouleh

5-6 portioner bulgur
1 kycklingbuljongtärning
1 st knippe bladpersilja
½ kruka mynta
½ röd lök
1 st citron (rivet skal & saft)
3 st tomater
olivolja

Koka bulguren enligt anvisningarna på paketet men tillsätt en buljongtärning i vattnet. Hacka tomaterna och löken i ganska små bitar. Blanda tomat- och lökbitarna med finskuren persilja och mynta och rivet citronskal. Smaka av med olivolja, salt och svartpeppar. Blanda örtkryddblandningen med avsvalnad bulgur och smaka av med pressad citron.

Gurkyoghurt

3 dl turkisk yoghurt
½ gurka
½ kruka mynta
En nypa spiskummin
Salt
Svartpeppar
1 msk olivolja

Riv gurkan och lägg den på ett hushållspapper så den får rinna av. Blanda riven gurka, finskuren mynta, olivolja och yoghurt. Smaka av med spiskummin, salt och svartpeppar.

Inga kommentarer: