Betyg: 4
Kryddstark indisk kyckling
2-3 kycklingfiléer
2-3 vitlöksklyftor
2 st gula lökar
1-2 msk korinder
ca 2 tsk spiskummin
0,5-1 tsk cayennepeppar
2 msk curry
1 msk finriven färsk ingefära
1 kanelstång
salt och peppar
1-2 dl vatten
1 burk cocosmjölk
2-3 msk mango chutney
2 dl turkisk yoghurt
Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn bitarna i olja. Tillsätt sedan lök och vitlök (hackad) samt alla kryddor. Fräs någon minut. Tillsätt vatten och kokosmjölk. Koka på svag värme under lock i ca 20 minuter. Tillsätt mango chutney och yoghurt innan servering. Koka under tiden ris och förbered övriga tillbehör.
Till detta kokade jag ris tillsammans med lite gurkmeja och kanel (blev både vackert och gott!).
Slängde även ihop en sås gjord på grovriven gurka, turkisk yoghurt och mynta. Den passade väldigt bra till kycklingen. Det var även gott att ha lite mango chutney som tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar