I dag försökte jag mig på att plocka ihop någon sorts kinarätt av det vi hade i kyl och skafferi (alltså kinarätt a la svensk kinarestaurang vilket ju inte är samma sak som mat från kina). :)
Resultatet blev bra. Väldigt likt de traditionella rätterna "strimlad biff med lök" och "strimlad biff med bambuskott". Kommer defintivt att laga detta fler gånger. Och även prova variera grönsakerna.
Betyg: 4
Strimlad biff med bambuskott m.m.
ca 500 gram lövbiff
1 burk skivade champinjoner
1 burk skivade/strimlade bambuskott
1 stor gul lök
ca 1 dl cashewnötter
Sås
4-5 dl vatten
1,5 msk socker
2-3 msk maizena redning
ca 2 msk soja
2 köttbuljongtärningar
1 dl vin (jag hade en skväll vitt hemma, hade annars hellre tagit rött)
Resultatet blev bra. Väldigt likt de traditionella rätterna "strimlad biff med lök" och "strimlad biff med bambuskott". Kommer defintivt att laga detta fler gånger. Och även prova variera grönsakerna.
Betyg: 4
Strimlad biff med bambuskott m.m.
ca 500 gram lövbiff
1 burk skivade champinjoner
1 burk skivade/strimlade bambuskott
1 stor gul lök
ca 1 dl cashewnötter
Sås
4-5 dl vatten
1,5 msk socker
2-3 msk maizena redning
ca 2 msk soja
2 köttbuljongtärningar
1 dl vin (jag hade en skväll vitt hemma, hade annars hellre tagit rött)
peppar
ev sambal oelek
Koka upp vattnet. Lös buljongtärningarna i det. Blanda i de övriga såsingredenserna. Koka.
Strimla lövbiffen. Stek ca 1-2 minuter i olja (het panna). Ta upp lövbiffen ur pannan och lägg ner löken och svampen. Stek ca 1 minut och lägg sedan ner köttet, löken och svampen. Häll såsen över det hela och koka en kort stund. Lägg i nötterna. (Lite sambal oelek kan också vara gott i). Servera med ris.
Koka upp vattnet. Lös buljongtärningarna i det. Blanda i de övriga såsingredenserna. Koka.
Strimla lövbiffen. Stek ca 1-2 minuter i olja (het panna). Ta upp lövbiffen ur pannan och lägg ner löken och svampen. Stek ca 1 minut och lägg sedan ner köttet, löken och svampen. Häll såsen över det hela och koka en kort stund. Lägg i nötterna. (Lite sambal oelek kan också vara gott i). Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar