torsdag 19 februari 2009

"Köttbullar och makaroner" goes Mexican



Idag var det nära att det blev köpta köttbullar och nån trist makaron till middag. Men istället blev det en annorlunda variant. I och för sig lite mer tidskrävande - men samtidigt oändligt mycket godare. En riktig lyckoträff faktiskt. Alla tyckte om det och dottern åt tre stora portioner. Just kidneybönor verkar vara en stor favorit hos henne. En framtida vardagsfavorit hos oss - ett roligt sätt att variera köttbullarna. Det är ju en överdrift att kalla detta för mexikanskt - men litegrann känns det ändå som en mexicoinfluerad variant av vår svenska vardagsfavorit - köttbullar, makaroner och gräddsås.

Pastasallad med mexikanska smaker
5-6 port

400 g fullkornspasta
2 små burar majskorn
1 burk kidneybönor
1 röd paprika
6-7 st salladslökar

Dressing:
3 msk olivolja
2 msk vinäger
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
en gnutta cayennepeppar
1 pressad vitlöksklyfta
salt

Koka pastan (inte för länge). Skölj den i kallt vatten. Tärna paprikan. Strimla löken. Blanda alla ingredienser i en skål. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Rör ihop.

Såser

Vit sås:
Blanda turkisk yoghurt med pressad vitlök efter tycke och smak. Droppa i lite olivolja och strö över lite salt. Rör ihop.

Röd sås:
Bryn en finhackad gul lök och en pressad vitlöksklyfta i olja. Häll en burk krossade tomter över. Koka upp. Smaksätt med salt, peppar och basilika.

Servera salladen och såserna till exempelvis köttbullar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser smarrigt ut

Anonym sa...

det verkar riktigt gott :P