
Det har varit en hel del Kvibille Ädel här hos oss de senaste dagarna. Det beror på att just den osten var så kraftigt nedsatt i pris när vi handlade sist. Så vi köpte några stycken - och idag förbrukades det sista. Det här var en verkligt god fiskrätt som alla gillade. Dottern och maken åt även potatismos till - jag kände mer för grönsakerna och tog bara av dem.
Fisk med ädelost
6 port
6 portionsbitar Alaskan Pollock (eller annan liknande fisk)
250 gram Keso
½ paket Kvibille Ädel
ca 0,5 dl hackad purjolök
salt och peppar
Tina fisken om den är fryst. Lägg bitarna på ett smörat ugnsfat och tillaga i ugn (225 grader). Mosa ädelosten och rör ned i Keson. Ta ut fisken. Salta och peppra. Lägg oströran på dem och strö över purjolöken. Ställ i ugnen (250 grader) och låt allt bli varmt.
Grönsaksröra:
1 liten zucchini
½ aubergine
en gul lök
en stor röd paprika
ca 12 st körsbärstomater
en klyfta vitlök
salt och peppar
Skär allt i bitar. Bryn auberginen i olja några minuter. Stek under tiden löken i en annan stekpanna. Lägg över löken till auberginen. Lägg även ned zucchinin och paprikan. Stek några minuter och lägg sedan i tomaterna. Låt allt bli varmt. Rör i en pressad vitlöksklyfta. Salta och peppra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar