måndag 1 december 2008

Kallrökt lax med tabbouleh

Idag åt vi verkligt god middag här i huset. Kallrökt lax, tabbouleh och till det en gräddfilssås. Väldigt lyckad kombination. Alla åt som utsultna vargar.
Lilla tvååringen åt nästan mest. Rätten kan alltså rekommenderas.
Vanligen brukar man ju ha mynta i tabbouleh, idag valde jag dock att inte ha det.

Tabbouleh
3 pers.

3 portioner bulgur
1 hönsbuljongtärning
ca 1 msk citron
ca 2-3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tomater
½ gurka
1 röd lök
1-2 msk hackad persilja
cayennepeppar
salt

Koka bulguren i hönsbuljong. Häll sedan olivolja och citron över den. Pressa vitlöken och tillsätt i bulguren. Låt svalna så det blir ljummet. Skär tomaterna, gurkan och löken i ganska små bitar. Häll ner i bulguren. Tillsätt cayennepeppar, salt och persilja. Rör ihop och servera.

Såsen är en enkel gräddfilssås. Gräddfil, hackad dill, hackad gräslök och hackad persilja. En liten gnutta salt. Och klart! Enkelt och gott till fisk.


Inga kommentarer: