onsdag 3 december 2008

Kycklingsallad

En lite annorlunda, men god, kycklingsallad. Pinjenötter, sparris och parmesanost är tre av mina absoluta favoritingredienser - så det kan ju inte bli så mycket annat än bra när alla tre är med.

Kycklingsallad
2-3 pers

2 kycklingfiléer
ca 50 gram ruccola
en knippe färsk sparris
10-12 cocktailtomater
1-2 dl parmesanost (grovriven)
ca 2 msk pinjenötter (jag rostade dom lite lätt i stekpannan)
1-2 msk olivolja
1-2 tsk citron
salt och peppar

Skär kycklingfiléerna på längden (ca 3 bitar per filé). Salta och peppra dem och stek i stekpanna.
Lägg ut parmesanosten på bakplåtspapper och smält hastigt i ugnen (250 grader). Låt svalna. Dela sparrisarna i 3-4 bitar, koka ett par minuter. Skölj i kallt vatten så de svalnar lite. Blanda ihop olja och citron till en dressing, smaka av den med lite salt och peppar. Blanda ruccola, tomat och sparris i en skål tillsammans med dressingen. Lgg upp blandningen på fat. Lägg 2-3 kycklingbitar ovanpå varje portion. Garnera med parmesanflarn och strö över lite pinjenötter.

(Inspiration till receptet kommer från alltommat.se, som har ett liknande recept)

Inga kommentarer: