torsdag 23 december 2010

God rödbetssallad

Igår provade jag för första gången att göra egen rödbetssallad. Det var svårt att bestämma sig för vad det skulle få vara i den. Majonäs, crreme fraiche eller grädde? Äpple eller farin? Med eller utan lök?

Så här blev det till slut. Jättegott tyckte jag.

Rödbetssallad

500 gram skivade inlagda rödbetor
ca 1 dl majonäs (jag använde en sådan som är kylvara - tycker oftast de är godare)
ca 1 dl creme fraiche
ca 0,5-1 msk dijonsenap
0,5 äpple
0,5 - 1 tsk brun farin
salt och peppar

Hacka rödbetorna grovt. Tärna äpplet i ganska fina tärningar. Blanda ihop majonäs, creme fraiche, senap och farin i en skål. Rör ned rödbetor och äpple. Smaka av med salt och peppar.

1 kommentar:

Hanna sa...

Lät som det vart ett bra val tillslut! :) Hemmagjord rödbetssallad är ju godast. Jag skulle ha gjort det till årets julbord men glömde alldeles bort det så det fick bli en köpt i sista sekund.