onsdag 24 mars 2010

Müsli med smak av kanel


Att göra sin egen müsli går både enkelt och snabbt. Dessutom blir det gott. Detta recept kommer från boken "Pauluns GI-mat". I Pauluns variant skall det dock vara torkat äpple istället för russin.

Müsli med smak av kanel

2 msk rapsolja
1/2 msk flytande honung
1 msk kanel
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
100 gram hasselnötter, grovt hackade
100 gram russin
(1 vaniljstång, delad)

Blanda olja, honung och kanel. Lägg havregryn och rågflingor i en rymlig bunke och häll över oljan. Rör om väl och bred ut blandningen i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Rosta i mitten av ugnen i 150 graders värme, cirka 20 minuter. Rör om några gånger under rostningen. Låt allt sedan kallna och blanda därefter ner övriga ingredienser och lägg müslin i en burk med tätt lock. Om du vill kan du lägga en delad vaniljstång i burken för att ge en fin vaniljarom.

Inga kommentarer: