onsdag 4 februari 2009

Kyckling med bulgur och basilikakeso



Vi följer på inget sätt någon GI-diet här i huset (vilket väl märks på recepten här i bloggen), men ofta är GI-mat god tycker jag. Och den känns sund och bra för kroppen. Jag upplever att man mår bra av att äta med iallafall ett visst G-tänk i bakhuvudet.

En bok som jag gillar är "Klaras goda GI-dagar". Den är full med härliga recept och en riktigt bra inspirationskälla. Detta recept är taget rakt av ur den boken. Idéen att göra en sås genom att mixa keso med basilika var riktigt bra. Det kommer att göras fler gångar - och jag kommer att testa även med andra örter.

Kyckling med bulgur och basilikakeso

4 port

4 portioner kokt bulgur
50 g rostade pinjenötter
1 liten rödlök i småbitar
1 stånd kokt broccoli i små buketter
salt och peppar
250 g keso
1 kruka basilika
1 tsj olivolja
4 stekta kycklingfiléer (hela eller i bitar)

Blada bulgur, pinjenötter, rödlök och broccoli. Smaka av med salt och peppar. Mixa keso med basilika och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Servera med kyckling.

Inga kommentarer: