söndag 21 december 2008

Ett gott tillbehör till kötträtten

Potatisgratäng med en ganska blodig köttbit till är något jag gillar. Allra godast blir det med något gott tillbehör. Gärna vitlökssmör och dessutom någon form av grönsak. Kanske en grönsallad eller stekta champinjoner.

Ett annat gott tillbehör är gratinerade skivor av tomat och zucchini. Snabbt och enkelt att göra är det dessutom.

Skiva en ganska grov zucchini i ca 7 mm tjocka skivor. Skiva en stor tomat i lika tjocka skivor. Stek alla skivorna i smör i en stekpanna. Lägg upp dem på ett ugnssäkert fat. Först en zucchiniskiva, på den en tomatskiva osv (lägg dem så att de överlappar varandra tilll hälften ungefär). Lägg ca 5-6 skivor i en sådan rad per person. Salta och peppra. Strö över lite riven parmesanost. Gratinera i ugnen på ganska hög värme några minuter.

Inga kommentarer: