lördag 20 mars 2010

Enkel och god laxpytt


I dag köpte vi en hel lax som jag sedan filéade. Tyvärr är jag inget "filéingsproffs" utan det brukar bli kvar lite kött som går att skala av från renset. Inte nog mycket för att räcka till någon riktig måltid (exv soppa) åt oss alla - men lite småbitar som jag ändå gärna vill ta till vara. Eftersom jag och maken hade tänkt äta en mastig toast ikväll framför TV´n så kunde vi lika gärna hoppa över middagen och då blev laxbitarna ganska lagom till en pytt åt våra två barn. Eftersom vi hade en halv rödlök och ett par överblivna champinjoner i kylen så fick även de utgöra ingredienser i pytten som blev riktigt god. Denna kommer jag att göra fler gånger och då i sådan mängd att vi alla kan äta av den. Det var alltså godare än vad bilden ger sken av.

Laxpytt

Lax
Potatis
Rödlök
Champinjoner
Grädde (jag använde havregrädde)
Salt och vitpeppar

Skala lämpligt antal potatisar beroende på hur många som ska äta (jag använde tre stycken till dessa två barnportioner) och tärna dem. Stek potatisen i smör till den börjar mjukna. Lägg ned hackad lök och tärnad svamp och stek ett par minuter till. Tillsätt slutligen laxen och stek även den (jag hade ganska tunna bitar som jag skalat av från renset så de behövde en väldigt kort stektid). Häll över grädde (jag använde ca 1-1,5 dl) och låt småputtra någon minut.

Inga kommentarer: